Chiptuning

Cobra Tuning software

EEN VERMOGENSVERBETERING TOT WEL 40%

Elke auto is vanuit de fabriek uitgerust met standaard aansturingssoftware. Deze aansturingssoftware is in de meeste gevallen ver binnen de maximale belasting van de desbetreffende motor ontwikkeld. Cobra Tuning benut deze marge door de parameters van software meer ideaal op elkaar af te stemmen, ofwel te optimaliseren. Cobra Tuning heeft het na de aanpassing over “chiptuning software”. Deze meer ideale afstemming resulteert onder andere in meer vermogen en koppel.

Bij motoren met turbo of een andere laaddrukverhoging levert dit een verbetering op van 20 tot 40%. Bij motoren zonder turbo levert optimalisatie van het motormanagement een vermogenswinst op van ongeveer 10%. Een ander aspect dat als een groot voordeel wordt gezien is dat de motor na een optimalisatie een stuk levendiger wordt en sneller op gaspedaalbewegingen reageert.

Software varianten vanuit de fabriek
Autofabrikanten ontwikkelen auto’s met verschillende softwarevarianten die zijn geschreven ver binnen de belasting van de motor. Dankzij deze ruime afstelling heeft de autofabrikant de mogelijkheid om verschillende versies, met verschillen in vermogen, van een bepaald model op de markt brengen. Elke auto die de fabriek uitrijdt heeft een bepaalde veiligheidsmarge over. Deze marge is ruim afgesteld om motorische schade te voorkomen. Dit biedt Cobra Tuning de mogelijkheid om deze overcapaciteit met chiptuning iets op te vullen, zonder dat het ten koste gaat van de levensduur van de motor.

Bij de ontwikkeling van ons product is rekening gehouden met de marges waarin we kunnen bewegen zonder in te boeten aan kwaliteit of veiligheid van jouw wagen. Daarnaast wordt bij elke individuele optimalisatie rekening gehouden met de specifieke factoren voor jouw auto zoals bijvoorbeeld bouwjaar, transmissie en de conditie van essentiële onderdelen.

Elke auto is anders. Wij lezen daarom eerst de huidige software van jouw auto uit en configureren deze dan volgens de optimalisatie van jouw keuze – indien mogelijk. Kwaliteit, veiligheid en garantie van een verbeterde rijervaring zijn namelijk de belangrijkste factoren bij Cobra Tuning. Na de configuratie wordt de software weer ingelezen op de ECU (motorcomputer) en ben je klaar voor meer rijplezier met jouw “nieuwe”auto.

Garantie
– 5 tot 10 jaar garantie op de geoptimaliseerde software
– 14 tot 30 dagen niet tevreden, geld terug garantie
– Resultaat blijft binnen EU emissie eisen, dus geen probleem bij APK
– Originele software kan op jouw verzoek per email worden toegestuurd
– 5 tot 10 jaar service assist (gratis uitlezen bij storingen)
– Gratis her-optimalisatie na dealerupdate

Neem contact met ons op voor meer informatie.